Sayfalar

4 Şubat 2013

Karne Sevinci..

25 ocakta ilk karnemi aldım ve çok mutluydum. Herkese karnemi gösteriyordum..
Karnemi gören herkes  karnende senin gibi süslü dedi bana :) Süslü kızın süslü karnesi olurmuş :))

Annemle babam karne hediyesi olarak ne istediğimi sordular. Kitap istedim.Hediyemi aldım..

Karnemde yazılan gelişim raporumu burada yazmak istiyorum..


                     OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GELİŞİM RAPORU 

1- Psikomotor Gelişimi 


Azra Ecrin, bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapar ,şekilleri değişik araçlar kullanarak çizer ve çeşitli malzemeleri  değişik şekillerde katlar, istenilen nitelikte kullanma çabası gösterir.Malzemeleri istenilen nitelikte kesmeye çalışır.Büyük ve küçük kaslarını kullanarak belirli güç gerektiren hareketleri yapmada başarılıdır.

2- Sosyal - Duygusal Gelişimi

Ecrin, etkinliklere isteğiyle katılan , ön planda olmayı tercih etmekle beraber ,kendini iyi ifade edebilen bir çocuk.Arkadaş ilişkilerinde  son derece başarılı , saygılı. Yetişkin ilişkileri olumlu seyrediyor.Sorumluluk sahibi.Denetim olmadığında da gerektiği gibi davranıyor.Sınıf kurallarına uyuyor ve kurallara uymayı içselleştirmiş bir öğrenci.

3-Dil gelişimi

Ecrin kendini sözel olarak ifade edebilmektedir konuşmalarında söz dizimi kurallarına uymakta ,Türkçeyi doğru kullanabilmektedir, sözcük dağarcığı gelişmiştir.Dinlediklerini çeşitli yollara ifade edebilir.Belli  bir konuda konuşmayı başlatır ve sürdürür , söz almak için sırasını bekler.Duygu ,düşünce ve hayallerini söyler.
Dinlediklerine ilişkin sorular sorar ve sorulan sorulara cevap verir.Konuşmaya ve kendini anlatmaya yatkın bir çocuktur.

4-Bilişsel Gelişimi

Ecrin, çeşitli nitelikteki yap-bozları tamamlamada ,geometrik şekilleri tanımada ve onlarla  özgün ürünler oluşturmada başarılıdır.Çeşitli nesneleri özellerine göre eşleştirir ve gruplandırır.Gösterilen iki resimden birinde var olan farklılıkları ve nesneler arasındaki benzerlik ve farklılıkları bulur.Okulumuzda bulunan renkli geometrik şekilleri doğru olarak şekil çubuğundan  geçirip sıralayabilmektedir.

5-Öz Bakım Becerileri

Ecrin , el -yüz yıkama ,tuvalet  temizliği vb.temizlik kurallarına uygulayabiliyor.Kendi başına yemek yiyebilir.Boyuna uygun bir askıya ceketini asabiliyor.Kendisi için zamana göre gerekli olan şeyleri  yapabilmekte.Bütün fiziki eylemleri tek başına yardım almadan yapabiliyor.Kıyafetlerini giyip çıkarabiliyor.Sınıfımızda etkinlik sonrası sınıfın toplanmasında aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getirebiliyor.Kıyafetinin temizliğine de özen gösterir.

6-İlgi Alanları 

Kesme yapıştırma ,resim yapma gibi sanatsal etkinlikleri çok sever.Hayvanlara , açık havaya ,çevreye ,doğa olaylarına meraklıdır.Doğa zekasına sahiptir. Kendi başına çalışmaktan hoşlanır.Öz saygısı yüksektir.Okula başladığı günden bugüne  kadar her gün Ecrin'in büyüdüğünü geliştiğini be yeni bir şeyler öğrendiğini gözlemek beni mutlu etti.Çocuğunuzla birlikte keyfili paylaşımlarla dolu günler diliyorum...

                                                                                                                   25/01/2013

       Öğretmen
HATİCE  KUBUS














2 yorum:

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Merhaba ben de sizi ekledim ama bir sorun oluştu eklerken sanırım hata veriyor sizin postlarınızı kendi blogumda göremiyorum...

Ssmeral dedi ki...

merhaba bende bazı arkadaşlarınkini göremiyorum.. neden olduğunu bilmiyorum :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...