Sayfalar

31 Ekim 2012

Şimdi kreşli olduk.. (Geç kalınmış yazı)

                                                   Okula Hazırlık, ilk Okul Heyecanı
                                                           Okul kapısında ..
Bu yazı için biraz geç kaldık.10 eylülde Ecrin kreşe başladı ilk gün gayet keyifli gittik sabah 8 de oradaydık bizden başka kimse yoktu :) sonra yavaş yavaş geldiler ama öğretmenlerin toplantısı olduğu için bize yarın gelin dedi müdür yardımcısı herkez gitti.Ecrin ağlamaya başladı ben eve gitmicem diye.

Seda hanım ecrine dayanamadı keşke bütün öğrenciler senin gibi olsa siz sınıfa girin ecrin oynasın dedi.Ecrin mutlu oldu koşarak girdi sınıfa.Ne var ne yok bir inceledi.ipe geçen halkaları sevdi onlarla oynadı.
O sırada öğretmenimiz Hatice Hanım geldi.Tanışıp biraz sohbet ettik toplantı saatinin gelmesi beklerken..Bizi sınıfta gören örenciler ve velilerde sınıfa girdi.Ecrin tekrardan etrafa bakmaya kalmışken masal kitaplarını görmüş anne bak benim kitaplarımdan çok kitap var burada dedi.O kadar çok kitabı olmasına rağmen..Hatice hanım masal kitaplarını çok seviyorsun galiba dedi ecrin evet benimde kitaplarım var dedi :) çocuklar oyuncak oynarken bizde masal kitapları inceledik.ilk günümüz böyleydi ... İlk haftamızda güzeldi çünkü birlikte girdik sınıfa bizde katıldık oyunlara.2 hafta ilk giden biz olduk gene bu defa ben içeri girmedim ecrin biraz ağlayıp susmuş oyun oynuyormuş fakat gelenlerden ağlayanlar olunca 
Ecrine başlamış ağlamaya 30 dakika kaldı bensiz buda bizim için iyi çünkü hiç bensiz kalmıyordu.sonraki günler tabi ağlayanlar olunca gitmek istemedi.Ecrin ağlayan biri görünce dayanamıyor.hemen başlıyor ağlamaya yada birisinin canı acıdımı ondan önce ağlıyor.Çok merhametli ve duygusal.Sınıfta ağlamayanlar olunca ecrin sorun yaratmıyordu.Baktı onlar ağlıyor ecrin de ağlamaya başladı ve evde başlıyordu ağlamaya. annecim daha gitmeden ağlamaya başlama dedim gidince mi başlım dedi :)bir kaç haftamız ağlamaklı geçti.Tabi tek ağlayan ecrin olmadı bizim evde o okulda ağladı ben evde :( çok zor sessiz ve boş geldi kızımsız ev.Sonralarda pek sorun çıkarmadı yavaş yavaş alıştı.Benim alıştığım söylenemez.


ECRİN sadece neden okula gidiyorum? gitmek zorundamıyım ? gitmesem ne olur ? gibi sorular soruyordu. konuşarak gidiyorduk girerken anne kapıda bekle diyordu beni kapıda bekliyorum sanıyordu

ilk haftalarda beklediğim gibi.Tabi beklemiyordum.ağlamaya gittiğimde ecrin hadi acele et bak babaannen ile deden bizde dedim anneeee sen nerden biliyorsun bize geldiklerini onların anahtarımı var nasıl girmişler bizim eve dedi? Beklemiyordum böyle bir soru açıkçası :) 

hımmm diyerek başladım cümleme doğru diyorsun kızım ben seni beklerken beni aradılar ben ecrini bekliyorum dedim gelip anahtarı aldılar bize gittiler.Anladım tamam dedim ikna oldu.Eğer kapıda olmadığımı bilirse gitmek istemeyecek diye böyle söyledim.Kandırılması zor :) ev sabah dağınık oluyor ecrini okula bırakıp gelince topluyordum bizim evi kim topladı anne ? sen beni beklerken böyle sorular sormaya başlamıştı.baban topladı dedim :)

 Ecrin'im özür dilerim kızım böyle söylediğim için senin için söyledim.Hala sabahları beni kapıda bekle diyor geliyorum evi topluyorum almaya gidince de söylüyorum artık eve geldim sana şeker aldım evi topladım diye anlatıyorum.okulda pek yemek yemiyordu nedense yavaş yavaş yemek yemeye de başladı.bu bayram tatili biraz bizi zorladı evde olmaya alışmıştı. 
Bizi çok özlüyormuş okulda :(

Doğrusu bende çok özlüyorum.4 saat gidiyor ama bile uzun geliyor bana

.Okulda etkinlik yapmayı hediye kazanmayı çok seviyor ilk günlerde kazandığı çiçeklerle geziyordu akşama kadar:)
Ödev yaparken..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ağlamak bi insana bu kadarmı yakışır Rabbim hep böyle güzel aglamak versin :))

Ssmeral dedi ki...

bu yorum kimden geldi isim yazarsanız bende bilirim :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...